sobota, 13 lipca 2013

Bajaderka pod pierzynką.


Dziś krótko o jednym z produktów firmy Winiary - Pomysł na ... Bajaderkę pod pierzynką.

źródło: http://www.nestle.netpr.pl
Produkt dostępny w opakowaniu 55g w cenie ok 4,50 zł. Jest to ciasto bez pieczenia (do schłodzenia w lodówce). Opakowanie typu 2 w 1 (baza czekoladowa + pianka wiśniowa). 

Producent informuje, że przygotowanie powinno zająć 20 min + czas chłodzenia 1,5 h.

Do przygotowania deseru należy dokupić:
- 250 ml śmietanki 30%
- 300 g herbatników petit beurre (60 sztuk)
- 100 g masła
- szklanka cukru (210 g)

Niestety nie mogę polecić tego produktu. Zrobione ściśle wg przepisu wyszło zbyt słodkie i nie stężało należycie, przez co rozlewało się na talerzu. Jeśli już komuś bardzo zależy na tym cieście to warto najpierw przetestować jak to wychodzi, zanim się będzie robić na imprezę. 
Z przykrością odradzam, bo wykonanie nie jest drogie a efekt (widoczny na zdjęciu) miał być wykwintny. Ale nie był.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz